Zengin içeriği ve görsel tasarımıyla YA DA'nın bu sayısında, filozof İoanna Kuçuradi ile yapılan derinlikli söyleşide insan olmaya yakışır şekilde yaşayabilmek için etik değer bilgisinin önemine değiniliyor.
Ardından yine "Yaratıcılık yokluktan çıkar, varlıktan değil!" diyen Acar Baltaş ile başarı, duygusal dayanıklılık, değişen çocukluk kavramı üzerine keyifli bir söyleşi sizleri bekliyor.
Neslihan G. Karaman "Sosyal Duygusal Gelişim Nedir? Okulda Ne İşe Yarar?" konusuna makalesiyle açıklık getiriyor. Ayşe Bilge Selçuk'un söyleşisinde ise çocukların sosyal, duygusal kontrollerinin anne babadan geldiğinin altı çiziliyor. Ayrıca Şule Alan, "Küresel Salgın Döneminde Sosyal ve Duygusal Beceri Kayıpları ve Kanıta Dayalı Telafi Aksiyonları", Sedat Sever ise "Nitelikli Kitap: Düşünen Duyarlı Birey" makaleleriyle dergiye renk katıyor. "Sosyal ve Duygusal Beceriler" konusunda dergide yer alan diğer başlıklar ise şu şekilde: "Değişen Dünya ve Değişmeyen Duygular Işığında Sosyal Duygusal Öğrenme, Azim Ölçülebilir mi?, Çocukta Rezilyans: Esneyen Bambu Mu Direnen Meşe Mi?, Duygusal Gelişimin Seyri: Evde ve Okulda Duygular Ne İfade Ediyor?, Empati Etkisi (The Empathy Effect) Helen Riess, Ebeveynlerden Çocuklara Duyguların Kabulü, Geliştiren Yaşam: Oyun ve Spor, Dağarcığınızda Ne Var?"
"Dünyanın Eğitim Gündemi"nde, "Çocukların Farklı Sosyoekonomik Gruplarla Arkadaşlık Etmesinin Önemi, 2021 Yılında Sosyal Medya Kullanımı, İyi Bir Okul Nasıl Olur?" başlıklı birçok zengin içerikli makale yer alıyor.
Portre'de bu kez karşılaştırmalı edebiyat profesörü, teorisyen, aktivist Edward Said'in dünya düşünce tarihine etkisi, Filistin Meselesi'ne yaptığı olumlu katkılar ve sürgün bir entelektüel olarak yaşamı mercek altına alınıyor. Sinema bölümünde "Sinemanın Kayıp Çocukları" başlığıyla çocukların dünyayı bir yetişkin gibi algılama çabaları, hayatın zorluklarına karşı verdikleri mücadele öykülerini anlatan yerli ve yabancı filmlerden örneklere yer veriliyor. Ayrıca, Dilara Balcı Gülpınar ile "Yeşilçam Filmleri ve Nostalji Duygusu, Sinemada Öteki" kavramlarına yönelik keyifli bir söyleşi sizleri bekliyor.
"Bir Ressam Bir Tablo"da bu kez Neşet Günal ve Korkuluk Serisi üzerine yapılan analiz okurların beğenisine sunuluyor.
"Kitaplık"ta; "Duygusal Zekâ, Sosyal Zekâ: İnsan İlişkilerinin Yeni Bilimi, Çocuğun Duygusal Dünyası" adlı kitaplar üzerine yapılan incelemeler okurlarını bekliyor.
YA DA'nın yeni sayısı tüm okullara doğru yola çıktı, büyük kitapçı ve dergi satış noktalarında yerini aldı. YA DA dergiye abone olmak ve içerik hakkında bilgi edinmek için yadadergi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
https://twitter.com/mebyadadergi/
https://www.instagram.com/yadadergi/